Markku koodaa!!!

No ei tietenkään!! Mutta mukana olin, kun peruskoulusta pudonneet tai siinä vaarassa olevat lapset harjoittelivat koodauksen alkeita. Ryhmässä on 9 lasta, joiden täytyy täyttää tiettyjä kriteereitä päästäkseen tähän ohjelmaan mukaan. Näitä kriteereitä on esim. sosiaalihuollon asiakkuus, riski ajautua koulupudokkaaksi, riski joutua rikoskierteeseen ja huonot mahdollisuudet jatkokoulutukseen.

Ryhmä on tarkoitettu 15-19 vuotiaille, mutta tänään nuorin ryhmässä ollut oli 13 vuotias. Ohjelma on ollut käynnissä kolmisen vuotta (sanon näin, koska Kris-niminen ohjaaja ei muistanut tarkkaan), ja sen tulokset näkyvät vasta myöhemmin.

Pojat haastoivat mua oikein kunnolla, mutta eihän ne tietenkään mulle mitään mahtaneet. No okei, pyysivät tietenkin kertomaan kaikki rumat sanat ja tiedustelivat onko Suomessa aina talvi tai pimeä. Kerroin, että on!! Yksi pojista pyysi mut kahville koulun kahvioon ja kertoi kahvittelun aikana olevansa Kelvin Collegessa siksi, että häntä kiusattiin koko ajan koulussa ja hän ei enään pystynyt menemään. Kertoi, että nykyisessä paikassa on turvallista ja kukaan ei kiusaa. Onneksi pojan kertoman mukaan välit vanhempiin ovat hyvät! Kovin oli puhelias poika ja ihastuttava persoona. Kaikkea hyvää hänelle!!!

Tääl oli tänään aurinkoinen päivä ja sain muutaman kuvankin otettua. Huomenna uuteen päivään ja uuteen ryhmään. En muista päivän sisältöä, mutt kai ne jotain keksii. Ovat hyviä keksimään ja hyviä tyyppejä koko porukka. Hienosti otettu vastaan!! Vielä, kun se Fionna oppis englantia 😉 (Fiona on mun työnohjaajani täällä)

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *