Mukava viikko takana!

Tässä on tyypillinen näkymä bussin ikkunasta! Katsele siinä sitten maisemia 😊

Moro kaikille! Takana on mukava viikko ja viikonloppu edessä. Tää oli oikeasti järkevä viikko. Pääsin katsomaan ja kokemaan sitä oikeaa toimintaa nuorten kanssa. Nuorisotalo (täällä Youth Complex, Youth Action, Youth House, transition group…) toiminta on hyvin samanlaista, kuin meillä, paitsi ettei ole. Toimijoita on monia! Yksityisiä, kunnallisia, järjestöjä ja kaikilla näistä on erilaisia rahoitusmuotoja, hallinnollisia ominaisuuksia (omituisuuksia)ja valvovia elimiä.

Jollain tasolla tämä kaikki liittyy heidän monimutkaiseen koulutusjärjestelmäänsä. Jopa Skotlannin koulutusjärjestelmää kuvaava ja siitä kertova julkaisu kertoo, että järjestelmä on hieman hämärä (shady)

Eilen olin mukana nuokulla, jossa ryhmä nuoria suunnitteli matkaa Suomen Rautavaaraan! Siis mihin? Piti ittekkin tarkastaa netistä, mutta paikka on Savon sydänmailla. Kattokaa ite netistä. Heidän ohjaajansa on ollut siellä aiemmin ja kertoi ihastuneensa paikkaan. Hän halusi ehdottomasti viedä lapset sinne talviaikaan ja helmikuun puoliväli on todennäköisesti talviaikaa! Lapset saivat mahdollisuuden kysellä multa kysymyksiä. Aika ujoja olivat. Mut muutaman kanssa pääsin ihan mukavaan jutteluun.

Ensi viikolle on onneksi mukavasti ohjelmaa tiedossa. Nyt viikonloppuna menen katsomaan paikallista futista. Saa nähdä selviänkö sieltä hengissä. Työnohjaajani kehotti minua olemaan menemättä (suomen kieli on upeaa) Rangersien kannattajapubiin ennen peliä, joten aloitan pelireissuni sieltä. Jos ensi viikolla ei kuulu mitään, niin…

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *